Kultúra

kulturhazA Művelődési otthon alapjait 1956-ban rakták le. Átadása 1962-ben történt. Az első átépítésére 1975-77 között került sor, majd a mai teljesen új formáját 2001-ben kapta. A község társadalmi életének központja. A művelődési otthonban található kis galériában képzőművészeti alkotásokból és kézimunkákból időszaki kiállításokat rendeznek. Itt található a község könyvtára, mely 19 000 könyvet tudhat magáénak.

menyecskekorusFalunk kultúrájának megőrzéséhez, hagyományaink ápolásában a legnagyobb mértékben a CSEMADOK helyi szervezete veszi ki részét Mgr. Keszegh Béla vezetésével. Ezen szervezet immáron fél évszázada töretlenül működik képviselve a szlovákiai magyarságot jóban, rosszban, embert próbáló időben. Az alapítótagok szinte a semmiből teremtettek kultúrát. Daloltak, táncoltak, de a legfontosabb az volt, hogy kialakult az emberi lelkekben az összetartozás érzése. A CSEMADOK helyi szervezetének támogatásával működik a Kincses citeraegyüttes és a Fodros menyecskekórus.

A kultúra nagyban befolyásolja az egyén gondolkodását és szellemileg gazdagítja egész életünket. A helyi kulturális tevékenység fejlődését, kulturális rendezvények megvalósítását elsősorban a kultúrház helyiségei teszik lehetővé.